Żegluj gdzie poniosą marzenia

Kto ma „smaka” na rejs?

Zapraszamy na tematyczny rejs kulinarny. Żeglowanie okrasimy aromatami lokalnych specjałów. Odwiedzimy klimatyczne restauracje a na jachcie będziemy pałaszować przygotowane samemu smakołyki.

Dołącz do  załogi osób głodnych smacznych wrażeń.

 

Termin i trasa rejsu

Rejs „palce lizać” odbędzie się w terminie 22.06 – 29.06.2024.

Zaokrętowanie: sobota, godz. 17:00, marina Betina (Murter).
Wyokrętowanie: sobota, godz. 08:00, marina Betina (Murter).

Jest plan na pływanie tam, gdzie dadzą dobrze zjeść, ale też aby upichcić coś samemu według pysznych pomysłów załogi. A wszystko to przyprawione chorwacką scenerią.

Skupimy  się na doświadczeniach kulinarnych i lokalnych smakach. Będzie można spróbować tradycyjnych chorwackich, autentycznych dań, przygotowywanych przez miejscowych kucharzy w małych, rodzinnych restauracjach.

Ponadto, uczestnicy będą odwiedzać lokalne targi, aby zakupić świeże składniki i produkty regionalne.

Chorwacja słynie z produkcji wina i nalewek.  Uczestnic spróbują różnych odmian lokalnych trunków i dowiedzą się więcej o tradycji winiarskiej w regionie.

Rejs obejmuje nie tylko dopieszczanie podniebienia, ale także tradycyjne atrakcje turystyczne i piękne krajobrazy. To połączenie żeglugi z kulinarnymi doświadczeniami sprawi, ze będzie to prawdziwa frajda..

 

Jacht, którym żeglujemy

Jacht to Bavaria 46 Cruiser, nazwa Zebra
Jest to duża, ponad 14 metrowa jednostka. Jacht posiada 4 wygodne, dwuosobowe kabiny, 2 toalety z prysznicem, bimini, szprycbuda, genua rolowana, grot rolowany, gps-plotter w kokpicie, 2 kola sterowe, stery strumieniowe, radio CD/AUX player, LED TV, ogrzewanie, pościel dla każdego członka załoga + skipper)

Dane techniczne oraz zdjęcia jachtu Bavaria 46 Cruiser – Zebra dostępne są tutaj.

Jacht wyposażony jest w kuchnię gazową z piekarnikiem, przybory kuchenne (zastawę stołową, garnki, czajnik elektryczny, opiekacz do kanapek, grill elektryczny), 2 lodówki + zamrażarkę, posiada przestronną mesę, ciepłą wodę. W każdej kabinie jest wentylator a w czasie chłodniejszych dni wszystkie kabiny i mesę ogrzewa WEBASTO.

Na jachcie są wszystkie niezbędne instrumenty i pomoce nawigacyjne, środki bezpieczeństwa, kamizelki ratunkowe dla dzieci i dorosłych oraz tratwa ratunkowa.

Dla komfortu poruszania się załogi po pokładzie (zwłaszcza na rejsach z dziećmi), na relingach zamontowana jest siatka zabezpieczającą.

Jacht posiada ponton z silnikiem zaburtowym Honda.
Na jachcie jest nielimitowany dostęp do Internetu (Wi-Fi).

Mamy też hamak.

 

Cena

Cena – 2000 zł osoba

Cena zawiera:

  • zakwaterowanie na jachcie
  • usługi i opiekę polskiego, zawodowego kapitana (na rejsach turystycznych w miarę możliwości jacht obsługiwany jest przez dwóch skipperów)
  • ubezpieczenie NNW
  • ubezpieczenie KL
  • nowość – ubezpieczenie od następstw chorób przewlekłych
  • ubezpieczenie bagażu
  • składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny
  • składka na Turystyczny Fundusz Pomocowy
  • szkolenie z bezpieczeństwa żeglugi
  • szkolenie z podstawowej obsługi jachtu i urządzeń pokładowych
  • zaburtowy silnik do pontonu
  • paliwo do silnika zaburtowego
  • zabezpieczająca siatka relingowa
  • makarony, dmuchańce
  • sprzęt do snorkeling (maski, płetwy, fajki)
  • deska SUP
  • gaz do butli
  • wystawienie opinii z rejsu potwierdzającej odbycie morskiego stażu żeglarskiego

Cena nie zawiera opłaty za transport

Opłaty na miejscu:

  • transit log: 180 euro do podziału na całą załogę
  • taksa turystyczna: 1,72 euro osoba/dzień
  • sprzątanie jachtu po rejsie: 15 euro osoba
  • bezzwrotne ubezpieczenie kaucji: 30 euro/osoba
  • kasa jachtowa: około 200 euro za osobę za tydzień przy pełnej załodze

Kasa jachtowa – koszt opłat portowych, paliwa i produktów spożywczych zakupionych na jacht (skipper jest zwolniony z wpłat do wspólnej kasy jachtu).

Na wszystkie pytania odpowiemy mailowo: info@yachtica.pl lub telefonicznie 515245605.